Goriška kolesari 2017

 

100 kolesarjev na kolesarski progi Solkan - Plave - Solkan

 

 

V soboto 17.6.2017 se je tako 100 kolesarjev odpravilo iz Solkana proti Plavam in nazaj. V prijetnem vzdušju, v zavetju prelepe reke Soče, so vsi udeleženci brez težav prekolesarili najlepšo kolesarsko pot v Slovenije. Prireditev je imela tudi mednarodni pridih, saj je bil start prireditve na Trgu Evrope.

V Turističnem društvu Nova Gorica se skozi vse leto trudimo izvajati aktivnosti, ki v naše mesto vabijo obiskovalce, obenem pa so zanimive tudi za domačine. Med številnimi akcijami je bila tudi GORIŠKA KOLESARI 2017, ki je namenjena predvsem družinam in ljubiteljem lepot mesta in širše okolice. Letošnja izvedba je bila druga po vrsti, želimo pa si, da bi prireditev postajala vse bolj tradicionalna. Kolesarjenje nima tekmovalnega pridiha, ampak je predvsem namenjeno druženju in udeležba je brezplačna. Organizator je tudi poskrbel za varnost.

Na zaključni prireditvi pri Uni baru na Erjavčevi ulici so Goričanke pripravile turistični kviz z lepimi nagradami. Vsak udeleženec je dobil »pašto« in pijačo, ter spominski držalnik vode (bidon). Prireditev se je zaključila v lepem vzdušju in ob zvokih harmonikašice.

Za sodelovanje se zahvaljujemo Krajevni skupnosti Nova Gorica, Turistični zvezi Slovenije in Zavarovalnici Triglav d.d.