DOGODKI V MESECU JUNIJU

 

Ob počastitvi 70-letnice položitve temeljnega kamna v Novi Gorici

 

V mesecu juniju je Turistično društvo Nova Gorica organiziralo tri odmevne dogodke v počastitev 70 let od postavitve temeljnega kamna, kar se šteje kot uraden dogodek za začetek gradnje našega mesta.

V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova Gorica in Foto Lado d.o.o. smo v galeriji Frnaža od 13.6. do 29.6. organizirali edinstveno razstavo z naslovom "Nova Gorica včeraj in danes". Avtor fotografij Sašo Batič je na izviren način prikazal kakšno je bilo naše mesto pred petdesetimi leti in kako enake točke v mestu izgledajo danes.

V petek 15.6. smo v sodelovanju s petimi cvetličarji iz našega okolja, na kockah ob vodometu na Bevkovem trgu organizirali razstavo cvetličnih aranžmajev - pretežno vrtnic. S tem dogodkom smo se želeli pokloniti predvsem ženskemu delu prebivalstva Nove Gorice.

V soboto 16.6. smo že tretjič zapovrstjo priredili rekreativno kolesarjenje Goriška kolesari 2018, ki je namenjeno pretežno družinam. Na kolesarsko traso od Solkana do Plavi in nazaj se je podalo 100 kolesarjev. Najbolj pogumni so se odpravili nato še do spomenika v Oslavju in tako je kolesarjenje dobilo tudi čezmejni pridih. Ob zaključku je bila organizirana pogostitev vseh kolesarjev, najmlajši in najstarejši kolesar, ter najštevilčnejša družina so bili tudi najrajeni.

 
Galerija slik
 

Prijava


Verification code