Ogledalo mojega okolja 2017

 

31. Ogledalo mojega okolja 2017

 

Turistično društvo Nova Gorica je v sodelovanju s KŠTM občine Šempeter - Vrtojba v letu 2017 izvedlo že 31. Ogledala mojega okolja. Gre za tradicionalno akcijo, kjer je prvič zainteresirana javnost ocenjevala objekte in trge v lokalnem okolju. Za 31. izvedbo dogodka se je prevetrilo in izluščilo 7 kategorij. Podeljen je bil »Osat«, kot manj lepa točka goriškega turizma. Akciji se je dodalo novo kategorijo – objekti prijazni invalidom in starejšim. Tudi lanska akcija je bila oplemenitena z Ex-tempore za odrasle.

Tradicionalno je akcija razširjena preko meje v zamejstvo, saj je v sklopu otroškega likovnega in proznega natečaja sodelovala tudi slovenska šola iz Italije (Ivan Trinko - Gorizia). Seveda so sodelovale tudi vse osnovne šole iz Nove Gorice, Solkana in Šempetra pri Gorici s podružnicami (vseh sodelujočih otrok je bilo skupaj 1.000). Tema otroškega natečaja je bila "Moja varna pot v šolo". Zaključna prireditev je bila na sporedu 7. decembra v Novi Gorici, kjer so najbolje ocenjenim v vseh kategorijah podelili priznanja. Osnovnošolski otroci so bili za svoja dela nagrajeni z lepimi nagradami. Nagrajeni so bili tudi udeleženci Ex-tempora 2017. Vsa dela (tako otroška, kot dela ex-tempore) je bilo mogoče videti na razstavi v avli Mestne občine Nova Gorica od 2. do 7. decembra.

Nagrajenci 31. Ogledala mojega okolja 2017:

  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji A »MUZEJI IN KULTURNA DEDIŠČINA, SAKRALNI OBJEKTI, SPOMENIKI« je priznanje prejel Zavod samostana Kostanjevica.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji B »ULICE, TRGI IN MESTNE ČETRTI, POSLOVNI OBJEKTI, IZOBRAŽEVALNE INSTITUCIJE« je priznanje prejela Mestna občina Nova Gorica za Bevkov trg.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji C »TRGOVINE, NAKUPOVALNI CENTRI« je priznanje prejela Qlandia Nova Gorica
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji D »GOSTINSKI LOKALI« je priznanje prejela Gostilna Metulj.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji E »OTROŠKA IN ŠPORTNA IGRIŠČA« je priznanje prejla Mestna občina Nova Gorica – Borov gozdiček.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji E »OTROŠKA IN ŠPORTNA IGRIŠČA« je priznanje prejela Občina Šempeter-Vrtojba – Športni park Šempeter.
  • Na podlagi prejetih glasov v kategoriji F »OBJEKTI PRIJAZNI INVALIDOM IN STAREJŠIM« je priznanje prejela Manufaktura – Modni dom.
  • V kategoriji OSAT (manj lepe točke našega okolja) je Osat prejela Remiza v Novi Gorici.

 

Predsednik TD Nova Gorica, Slavko Šuligoj

 

 

 

 

 
Galerija slik